Ontmoeting met de Spirit van Cacao

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed
Header LD Welkom bij Cacao

Voorbereiding

Zoek een rustig plekje waar je de komende 45 à 60 minuten even ongestoord kunt Zijn. Maak het jezelf comfortabel en houd een trui, vest of omslagdoek bij de hand. Bij het doen van deze ontmoeting met de Spirit van Cacao komt energie in beweging en kun je het koud of warm krijgen.

Als je het fijn vindt jouw inzichten op te schrijven of er tekeningen van te maken, kun ook alvast pen, potloden en papier klaarleggen.

Ik wens je een mooie, inzichtgevende ontmoeting met de Spirit van Cacao.

Veel liefs, Rachèl

Holistic healer Icoon hart

Introductie

We kennen cacao over het algemeen als het basis ingrediënt van chocola. Heerlijk, ik ben er dol op en velen met mij! Misschien niet zo gek; cacao bevat o.a. fenylethylamine. Een hormoon dat van nature ook in onze hersenen aanwezig is en door het lichaam wordt omgezet in dopamine, wat ons een gelukkig gevoel geeft.

Als we teruggaan naar de oorsprong, is in oude geschriften terug te vinden dat cacao ruim 4.000 jaar geleden al werd gebruikt door verschillende inheemse culturen als o.a. de Maya’s, Azteken en Inca’s.

Zij gebruikten cacao als medicijn of als heilige drank bij ceremoniën om te verbinden met het goddelijke en de wijsheid van het hart. Zij kennen haar als een krachtige en liefdevolle (be)geleidster om de (goddelijke) hartsverbinding tot stand te brengen en harten te openen.

Inmiddels heeft cacao ook een plek gekregen als (plant) medicijn in onze Westerse cultuur. Het is niet hallucinogeen; je gaat geen dingen zien die er niet zijn. Ze wordt ook wel liefkozend Mama Cacao genoemd, vanwege haar onvoorwaardelijke liefde en haar zachte en tegelijkertijd stevige kracht.

Contact maken met deze onvoorwaardelijke liefde en kracht, kan ook zonder haar fysieke vorm te drinken. Dat is heel fijn als je gevoelig bent voor cacao of als het voor jouw gezondheid beter is het op dit moment niet te (eten of) drinken.

Heb je al de nodige ervaring opgedaan met de voorbereiding, de bereiding zelf en het drinken van Cacao, ben je uiteraard vrij om de drank toe te voegen en kun je er je eigen mini-retraite van maken.

Ik nodig je uit om tijdens deze sessie kennis te maken met de liefdevolle, steunende en helende energie van Mama Cacao. Ter inspiratie kun je hier een van mijn ervaringen lezen met de Spirit van Cacao

Je kunt deze sessie zo vaak doen als je wilt; hoe meer je gewend raakt aan de energie van de Spirit van Cacao, hoe dieper je haar liefde, steun en heling kunt ervaren.

Ik wens je hele mooie ontmoetingen met Mama Cacao!

Liefs, Rachèl

Holistic healer Icoon hart

Meditatie Ontmoeting met de Spirit van Cacao

Als je de inzichten die je tijdens de meditatie hebt gekregen opschrijft, kunnen deze zich tijdens het schrijven nog verder verdiepen of ontvouwen.

Ook als je nog niet helemaal helder hebt waarom een bepaalde gedachte, beeld of symbool naar voren is gekomen, kan schrijven helpen hier inzicht in te krijgen.

Naast schrijven, kan tekenen ook een mooie manier zijn om uiting te geven aan inspiratie en inzichten.

Inzichten Spirit van Cacao
Holistic healer Icoon hart

Integratie Helende Cacao

Welk inzicht heb je ontvangen tijdens deze ontmoeting? Om de boodschappen van de Spirit van Cacao op nog diepere lagen te laten landen, kun onderstaande integratie oefening doen:

Neem jezelf voor om gedurende 7 dagen, op een vast moment, de tijd te nemen om je weer te verbinden met de Spirit van Cacao.

Stel in jezelf de vraag: 'is er nog een inzicht dat ik mag ontvangen?' En 'Wat heeft dit inzicht mij (nog meer) te vertellen?'.

Schrijf op wat er als eerste in je opkomt en blijf net zolang doorschrijven tot de inspiratie stopt.

Bekijk op de 7e dag wat er de afgelopen dagen aan inspiratie en inzichten is gekomen. Kun je een rode draad zien of een inzicht dat eruit springt?

Met deze integratie oefening heb je ruimte gegeven aan hetgeen op een dieper niveau gezien, gevoeld, geheeld en daarmee gebalanceerd mag worden met de liefdevolle energie van Mama Cacao.

Integratie Cacao

Vond je dit een fijne sessie en heeft het je iets gebracht? Je kunt deze sessie zo vaak herhalen als je wilt. Mocht je vragen hebben, even willen sparren of iets willen delen over deze inspiratie; je kunt me bereiken via contact.

Liefs, Rachèl

Dank je wel voor jouw Ontmoeting met de Spirit van Cacao. Elk stukje dat we ons hart verder openen, zorgt voor een liefdevol 'ripple effect'!