Volle Maan Activatie

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This cursus is currently closed
Header LD Volle Maan Activatie

Voorbereiding

Zoek een rustig plekje waar je de komende 45 à 60 minuten even ongestoord kunt Zijn. Maak het jezelf comfortabel en houd een trui, vest of omslagdoek bij de hand. Bij het doen van deze Volle maan Activatie komt energie in beweging en kun je het koud of warm krijgen.

Als je het fijn vindt jouw inzichten op te schrijven of er tekeningen van te maken, kun ook alvast pen, potloden en papier klaarleggen.

Ik wens je een mooie, inzichtgevende Volle Maan Activatie. 

Veel liefs, Rachèl

Icoon maan 150 x 150 (2)

Introductie

De maan is een bron van inspiratie. Onze voorouders hebben eeuwenlang gekeken naar en geleefd met het ritme en de invloed van de maan. Kalenders werden erop afgestemd en bepaalde maanstanden werden geëerd met rituelen.

Er was kennis over op welke momenten gewassen en kruiden het beste konden worden geplant, geoogst of geplukt. Deze kennis werd doorgegeven van generatie op generatie. Mensen die dicht bij de natuur staan beschikken vaak nog intuïtief over deze kennis.

Naast dat de maan zorgt voor eb en vloed, heeft ze invloed op alles wat groeit en bloeit op aarde. In maankalenders worden cycli van ongeveer 29 dagen met vier maanstanden opgenomen; die net als de jaargetijden de cycli van geboorte, groei, oogst en sterfte en vervolgens weer wedergeboorte vertegenwoordigen.

Deze vier maanstanden hebben dan ook elk een ander energieniveau:

Nieuwe maan: ontstaan van nieuwe ideeën, zaaien en plannen maken

Wassende maan: (of eerste kwartier) laten groeien en bekrachtigen

Volle maan: veel energie, kracht, oogsten en loslaten

Afnemende maan: (of laatste kwartier) rust nemen en naar binnen keren

Deze activatie staat in het teken van Volle maan

Een paar dagen voor, tijdens en na volle maan kun je meer energie hebben, onrust ervaren of wat emotioneler zijn. Waardoor je minder goed slaapt, misschien wat intensiever droomt en je je wat minder in balans kunt voelen.

De volle maan energie kan per maand verschillen en wordt o.a. beïnvloed door het astrologische teken waarin de maan op dat moment staat of het jaargetijde.

Over het algemeen brengt volle maan een krachtige energie, waardoor je bijvoorbeeld 's nachts totaal niet moe bent. Het is goede energie voor feestjes en evenementen; omdat mensen meer zin en energie hebben om naar buiten te gaan. Deze energie kan meer inspiratie en creativiteit brengen en het kan een boost geven aan de manifestatie van projecten. Het is ook een tijd van oogsten van wat je eerder hebt gezaaid.

Na het oogsten is het tijd om los te laten. De tijd rondom volle maan geeft alvast een mooie voorzet en kan inzicht geven in wat het is dat nu mag oplossen om de weg vrij te maken voor weer een nieuwe cyclus.

Hieronder vind je een geleide meditatie, een activatie, tips en affirmatie.

Ik wens je veel inspiratie en inzicht met deze Volle Maan activatie!

Veel liefs, Rachèl

Icoon maan 150 x 150 (2)

Hier kun je de meditatie beluisteren

Als je de inzichten die je tijdens de meditatie hebt gekregen opschrijft, kunnen deze zich tijdens het schrijven nog verder verdiepen of ontvouwen.

Ook als je nog niet helemaal helder hebt waarom een bepaalde gedachte, beeld of symbool naar voren is gekomen, kan schrijven helpen hier inzicht in te krijgen.

Naast schrijven, kan tekenen ook een mooie manier zijn om uiting te geven aan inspiratie en inzichten.

Inzichten Volle Maan
Icoon maan 150 x 150 (2)

Tips

  • Het loslaten van (oude) energie kun je ondersteunen met een zoutbad. Zout heeft een hoge frequentie en schoont je energieveld op. Je kunt hiervoor Dode Zeezout gebruiken en er eventueel een paar druppels etherische olie aan toevoegen. Heb je geen ligbad? Een voetenbad doet ook wonderen!
  • Heb je edelstenen, kristallen en mineralen? Zij nemen veel energie op en het is fijn ze van tijd tot tijd te reinigen. De meeste stenen kunnen tegen water; je kunt ze 's ochtend onder stromend water afspoelen en ca. 1 uur of langer in een bak koud water leggen. Door ze 's avonds met volle maan voor het raam leggen, laden ze weer op met krachtige maanenergie.
Icoon maan 150 x 150 (2)

Bekrachtiging

Bekrachtigingen, Protocollen of Prayers zijn intenties die zijn uitgeschreven en bij voorkeur hardop worden uitgesproken.

Onderstaande bekrachtiging kun je zowel voor als na de Volle Maan meditatie doen. Misschien inspireert het je om jouw eigen bekrachtiging te schrijven? Als je al een mooie bekrachtiging hebt, die voor jou nu passend is, kun je die uiteraard ook gebruiken.

Bekrachtiging Volle Maan

Affirmatie

Deze affirmatie kun je ook zachtjes voor jezelf of hardop uitspreken. Voel maar wat voor jou klopt. Je kunt zowel de Bekrachtiging als de Affirmatie zo vaak doen als je maar wilt; er is voor jou oneindig veel licht en liefde.

Affirmatie LD Volle Maan Meditatie

Vond je dit een fijne activatie en heeft het je iets gebracht? Je kunt deze activatie elke maand doen, rondom of tijdens Volle Maan. Mocht je vragen hebben, even willen sparren of iets willen delen over deze inspiratie; je kunt me bereiken via contact.

Liefs, Rachèl